Hef het glas op: Riesling!

Hef het glas op: Riesling!

Riesling, een fantastische druif die op vele manieren kan worden gezien en geproduceerd. We kunnen niet wachten om je er meer over te vertellen! En met de internationale Rieslingdag net om de hoek is dit hèt perfecte moment om deze wijn te ontdekken.

De druif

Laten we beginnen met de basis. Riesling is een witte druif die oorspronkelijk uit Duitsland komt en tegenwoordig in veel landen wordt verbouwd, waaronder Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Het is een van de meest gerespecteerde druivenrassen ter wereld en wordt door veel wijnexperts beschouwd als een van de beste witte druivenrassen om wijn van te maken.
Maar wat maakt Riesling zo speciaal? Nou, er zijn een paar dingen. Ten eerste is het een zeer aromatische druif, met een uniek geur- en smaakprofiel van bloemen, fruit en kruiden. Ten tweede heeft Riesling een hoge zuurgraad, wat betekent dat het een druif is die goed kan ouderen en in staat is om zowel droge als zoete wijnen voort te brengen. Tot slot is Riesling uiterst veelzijdig in food pairing omdat de druif zich goed laat combineren met een breed scala aan ingrediënten, van Aziatische gerechten tot zeevruchten en zelfs varkensvlees.

Internationale Rieslingdag

Op de Internationale Rieslingdag, die elk jaar op 13 maart wordt gevierd, worden mensen wereldwijd aangemoedigd om deze fantastische druif te ontdekken en het bestaan ervan te vieren. Het is een dag waarop wijnliefhebbers van over de hele wereld samenkomen om te proosten op en genieten van hun favoriete Riesling-wijnen.

Waarom we fan zijn...

Maar wat maakt Riesling-wijnen zo speciaal? Nou, dat hangt af van de stijl van de wijn. Riesling kan net als de meeste andere druiven worden geproduceerd in ontelbaar stijlen, van droog tot zoet en alles daartussenin. Droge Riesling is over het algemeen licht en verfrissend, met tonen van citrus en groene appel. Zoete Riesling, aan de andere kant, kan een breed scala aan smaken hebben, variërend van honing en rijpe perzik tot exotisch fruit en kruiden. Ook de lucht van petrol vinden we vaak terug in Riesling, nog vaker wanneer hij wat rijping heeft gehad. 
Een van de mooiste eigenschappen van Riesling is dat de druif zich perfect laat combineren bij een breed scala aan gerechten. Het hoge zuurgehalte en de complexe aroma's maken het een uitstekende keuze voor producten met een hoog vetgehalte zoals varkensvlees en lamsvlees. Ook past de druif goed bij pittige Aziatische gerechten, omdat het de kruiden in de gerechten kan complementeren en in balans kan brengen. En natuurlijk is Riesling een fantastische keuze voor visgerechten en zeevruchten, omdat het de zeevruchten en vis kan versterken zonder ze te overweldigen.

Proost je mee?

Dus wil je op 13 maart Rieslingdag vieren, waarom zou je dan niet een paar flessen Riesling kopen en ze delen met vrienden en familie? Je kunt een aantal verschillende stijlen proberen en experimenteren met verschillende gerechten om te ontdekken welke combinaties het beste werken. En als je nog nooit eerder Riesling hebt geproefd, is dit de perfecte gelegenheid om het te proberen en te zien waarom deze druif zo'n enorme fanbase heeft! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen bij het kiezen van een Riesling helpen we je graag op weg met advies! Stel je vraag hier of bekijk onderaan deze post of via deze link al onze Riesling wijnen!
Kortom, de internationale Rieslingdag is een geweldige gelegenheid om deze fantastische druif te ontdekken en te vieren. Met zijn aromatische profiel, hoge zuurgraad en veelzijdigheid in de keuken, is Riesling een wijn die zeker de moeite waard is om te ontdekken en te proeven. Dus haal een fles (of twee), nodig wat vrienden uit en proost op de Riesling!

Laat een bericht achter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.