Domaine Julien Braud heeft een passie voor duurzame wijn. Maker van bio wijn. Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen, onze best verkopende selectie. Biologische bio wijn
Guilt-free drinken

Duurzame wijn

Wat houdt dat in?

Duurzame wijn, wat houdt dat in? Voor ons is dat toch wel het bewuste drinken. Bewuster drinken, dat betekent ook beter drinken. Wijn is een prachtig product waar je volgens ons altijd even stil bij mag staan. Een prachtig natuurproduct met een prachtige ambacht die eraan vooraf gaat.

Wijngaard met duurzame wijn. Biodivino heeft eenPassie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen, onze best verkopende selectie. Biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn.
Geen masker of camouflage, wijn in zijn puurste vorm.

Bij Biodivino selecteren wij dus niet op keurmerk, maar gaan wij zelf langs bij duurzame producenten om te kijken of deze voldoen aan minimaal de volgende gestelde eisen:

Bewerking land

Er wordt zuinig omgegaan met meststoffen, en er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een evenwichtige groei en een levende bodem.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is een belangrijke factor. Veel insecten, vogels en andere dieren zijn welkom.

Evenwicht

Uitgangspunt is een levendige wijngaard met natuurlijk evenwicht zodat het fruit van nature gezond is en blijft.

Vrijheid voor de wijnmaker

In sommige gevallen worden bepaalde fungiciden toegestaan, omdat het simpelweg niet anders mogelijk is. Dit is vooral in vochtigere gebieden. Ook moet een wijnmaker in kunnen grijpen wanneer nodig.

Hoge kwaliteit

De wijnen zijn van uitstekende kwaliteit. Zuiver, fris en in balans.

Respect voor de natuur

Er wordt met respect voor het land gehandeld door de boer, en het land krijgt voldoende tijd om te herstellen na de oogst.

Voordelen duurzame wijnbouw

Duurzame wijnbouw en de daarbij horende biodiversiteit zorgen voor een levende bodem. Een levende bodem kan bij weersextremen zowel beter water vast houden (bij aanhoudende droogte) als afvoeren (in geval van extreme regenval) én tegelijk koolstof opslaan. Zo draagt duurzame landbouw bij aan de vermindering van onze klimaatproblemen! Duurzame landbouw zorgt voor een rijk bodemleven als basis voor volwaardige kwaliteit van voeding, barstensvol leven. Ook in de toekomst.

Vezelay, biologische biodynamische wijnen. Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen, onze best verkopende selectie. Biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn.