Duurzame wijn?

Wat houdt dat in? Voor ons is dat toch wel het bewuste drinken. Bewuster drinken, dat betekent ook beter drinken. Wijn is een prachtig product waar je volgens ons altijd even stil bij mag staan. Een prachtig natuurproduct met een prachtige ambacht die eraan vooraf gaat. 

Wijnen dienen gemaakt te worden met respect voor de omgeving, waarbij druiven en het terroir op de best mogelijke manier tot hun recht komen. Door verder te kijken dan een biologisch of biodynamisch keurmerk, wat vaak juist restricties of verplichtingen oplegt, brengen we een selectie met de mooiste, puurste wijnen die duurzaam zijn geproduceerd, met een visie naar de toekomst. 

Geen masker of camouflage, wijn in zijn puurste vorm.

Bij Biodivino selecteren wij dus niet op keurmerk, maar gaan wij zelf langs bij duurzame producenten om te kijken of deze voldoen aan minimaal de volgende gestelde eisen:

Er wordt zuinig omgegaan met meststoffen, en er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een evenwichtige groei en een levende bodem.

Biodiversiteit is zeer belangrijk

Uitgangspunt is een levendige wijngaard met natuurlijk evenwicht zodat het fruit van nature gezond is en blijft.

In sommige gevallen worden bepaalde fungiciden toegestaan, omdat het simpelweg niet anders mogelijk is. Dit is vooral in vochtigere gebieden.

De wijnen zijn van uitstekende kwaliteit.

Er wordt met respect voor het land gehandeld door de boer, en het land krijgt voldoende tijd om te herstellen na de oogst.