Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen, onze best verkopende selectie. Biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn.

Een beetje over ons...

Proef je mee?
Geen masker of camouflage, wijn in zijn puurste vorm.

Bij Biodivino selecteren wij dus niet op keurmerk, maar gaan wij zelf langs bij duurzame producenten om te kijken of deze voldoen aan minimaal de volgende gestelde eisen:

Beaujolais, moulin-a-vent. Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen, onze best verkopende selectie. Biologische bio wijn. Met een passie voor duurzame wijn.

Er wordt zuinig omgegaan met meststoffen, en er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een evenwichtige groei en een levende bodem.

Biodiversiteit is erg belangrijk

Uitgangspunt is een levendige wijngaard met natuurlijk evenwicht zodat het fruit van nature gezond is en blijft.

In sommige gevallen worden bepaalde fungiciden toegestaan, omdat het simpelweg niet anders mogelijk is. Dit is vooral in vochtigere gebieden.

De wijnen zijn van uitstekende kwaliteit.

Er wordt met respect voor het land gehandeld door de boer, en het land krijgt voldoende tijd om te herstellen na de oogst.

Author's name
Los Angeles, CA
Voordelen duurzame wijnbouw

Duurzame wijnbouw en de daarbij horende biodiversiteit zorgen voor een levende bodem. Een levende bodem kan bij weersextremen zowel beter water vast houden (bij aanhoudende droogte) als afvoeren (in geval van extreme regenval) én tegelijk koolstof opslaan. Zo draagt duurzame landbouw bij aan de vermindering van onze klimaatproblemen! Duurzame landbouw zorgt voor een rijk bodemleven als basis voor volwaardige kwaliteit van voeding, barstensvol leven. Ook in de toekomst.