Kijk op Klimaat

Duurzaam genieten van wijn is natuurlijk een prachtig streven. Het geeft niet alleen een goed gevoel bij je aankoop, maar draagt ook bij aan het vermijden van schadelijke landbouwpraktijken. Bij Biodivino gaan we nog een stap verder; we willen samen met onze klanten en partners werken aan een duurzamere toeleveringsketen. Omdat we een klein bedrijf zijn, nemen we deze stap geleidelijk en betrekken we iedereen erbij!

Je hebt vast weleens de term "klimaatneutraal" gehoord. Helaas wordt deze term vaak door grote bedrijven gebruikt om zichzelf in een positiever daglicht te zetten. Er zijn zelfs markten waarop bedrijven klimaatcredits kopen om op goedkope wijze hun uitstoot te compenseren (klinkt absurd, toch?). Onze eigen berekeningen voor compensatie liggen soms wel 500 keer hoger dan die van bedrijven die compensatie uitbesteden(!). En laten we eerlijk zijn, iets kan niet echt klimaatneutraal zijn; er zijn altijd grondstoffen gebruikt, en het planten van extra bomen verandert daar niet veel aan, vooral niet als deze bomen toch weer worden gekapt wanneer ze hun maximale CO2-opname hebben bereikt. Maar goed, het is als een democratie: niet perfect, maar wel het beste wat we hebben (zolang er geen misbruik van wordt gemaakt).

Voor Biodivino betekent dit in ieder geval dat we netto geen CO2 uitstoten en daarnaast een extra bijdrage leveren aan een belangrijk goed doel: het behoud van regenwoud en het bevorderen van duurzame landbouw. We doen dit in samenwerking met de ReNature Foundation. Deze stichting probeert met behulp van agroforestry de landbouwsector te verduurzamen. Agroforestry betekent het mixen van verschillende bomen, planten en gewassen op hetzelfde terrein, waardoor ze elkaar versterken en een gezonder ecosysteem en hogere opbrengst voor boeren realiseren. We doneren minimaal het bedrag om de uitgestoten CO2 van ons magazijn tot aan jouw voordeur te compenseren, en dat doen we met een nauwkeurige berekening!

Als jong bedrijf willen we ons steentje bijdragen. We beginnen met het compenseren van onze CO2-uitstoot bij het transport, maar we hebben plannen om dit in de toekomst verder uit te breiden. Bij ons geen greenwashing, zoals bij grote bedrijven. We compenseren zelfs tot wel 514 keer zoveel per pakketje als grote pakketbezorgers. Blijf op de hoogte en help ons de markt verder te verduurzamen!
Ferdinand Mayr biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen. Biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn.

Duurzamere keten

Het genot van duurzaam geproduceerde wijn gaat verder dan slechts een smaakervaring. Het geeft een voldaan gevoel bij je aankoop en draagt bij aan verantwoorde landbouw. Bij Biodivino gaan we een stap verder; in samenwerking met onze klanten en partners streven we naar een duurzamere keten. We moedigen iedereen met wie we samenwerken aan om bewuste keuzes te maken en zo gezamenlijk bij te dragen aan een duurzamere toekomst. 🌿🍷✨
Wijngaard Ferdinand Mayr biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn en bio wijn. Duurzame bio producent, bio wijn biologische wijn. Duurzame wijnen. Biologische bio wijn. Passie voor duurzame wijn.

Geoptimaliseerde verzending

De term "klimaatneutraal" wordt helaas vaak gebruikt door bedrijven om een positieve indruk te wekken, soms zonder substantiële acties te ondernemen. Het is bekend als greenwashing, een fenomeen waarbij goede bedoelingen soms ondergesneeuwd raken door marketing.Er zijn markten waarop klimaatcredits worden verhandeld als een snelle oplossing om uitstoot te compenseren (bijna niet te geloven, toch?). Het valt op dat onze eigen berekeningen voor compensatie soms aanzienlijk verschillen van die van bedrijven die deze verantwoordelijkheid uitbesteden. Wij nemen compensatie echter serieus en voeren dit intern uit.