Op je paasbest - wat drink je erbij?

Met Pasen om de hoek is het tijd om na te denken over welke wijnen je wilt schenken tijdens het paasontbijt of de brunch. Of het nu gaat om traditionele paasgerechten of simpelweg om het samen genieten met vrienden en familie, we zetten een aantal heerlijke wijntips voor je op een rijtje.
Als je van plan bent om eieren te serveren bij het ontbijt, raden we aan om te kiezen voor een lichte en frisse witte wijn. Een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is een uitstekende optie. De crispy stijl uit Marlborough zit goed in het tropische en fruitige karakter wat goed past bij eiergerechten en is ook heerlijk om daarna lekker door te drinken.
Meer een hartig ontbijttype zoals gerookte zalm of quiche? Een Chardonnay met klasse is een goede keuze voor deze rijkere ontbijtgerechten. Ons advies: Côte-d'Or van Delaunay!
Als je kiest voor zoete ontbijtgerechten zoals croissants en zoete broodjes, is een mousserende wijn een feestelijke keuze. Probeer bijvoorbeeld eens een feestelijke Cava uit Spanje. Een mooie frisse en fruitige stijl die perfect past bij de zoetige gerechten!
Voor de brunchliefhebbers zijn er nog vele andere wijnen om uit te kiezen. Een rosé is bijvoorbeeld een goede keuze voor een brunchbuffet met allerlei soorten gerechten, omdat hij goed past bij zowel zoete als hartige gerechten. Een rosé uit Oostenrijk van Zweigelt en Cabernet Franc is een aanrader!
Wij hopen je te hebben geholpen bij het kiezen van de perfecte wijn voor het paasontbijt of de paasbrunch. Vergeet niet te genieten van deze heerlijke wijnen en van het samenzijn met vrienden en familie om te vieren wat Pasen zo bijzonder maakt. Fijne Pasen!

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post